Sculpturen

De ruim dertig kunstenaars die in Beeldentuin Achter de Westduinen exposeren zijn divers in hun opvattingen, uitingen en technieken. Ze voldoen allen aan het beeld dat we hebben van dé kunstenaar. Ze werken gedreven aan een oeuvre waarbij het een uit het ander voortkomt als een natuurlijke ontwikkeling. Ze gaan hun materiaal te lijf, hebben een hoge mate van ambachtelijkheid en technische beheersing en zijn daarom in staat met hun handen schoonheid te scheppen. Soms is die schoonheid confronterend. De kunstenaars hebben naast een enorm esthetisch gevoel ook een dosis koppigheid en volharding. Dit laatste is noodzakelijk omdat de beelden vaak zijn gemaakt van onhandelbaar, robuust materiaal – zoals steen en ijzer – dat zich niet zwijgzaam laat bewerken. Hun materiaal lijkt een eigen wilskracht te bezitten, die alleen te doorgronden is door geduldige bestudering. Het materiaal geeft zich pas gewonnen als de kunstenaar iets van zijn eigen wil loslaat. De maker en zijn materiaal creëren dan een eigen taal, waarin de bewerking niet slechts een techniek is, maar veeleer een uitdrukking van ultieme loyaliteit aan de intrinsieke schoonheid van het materiaal.

De kunstenaars scheppen een eigen wereld en iets van die wereld kunt u in onze tuin zien en beleven. De tuin vormt samen met de kunstwerken een wereld waarin we u binnenlaten om er met verwondering rond te dwalen.

In het seizoen 2018 vindt u de werken van de volgende kunstenaars in onze beeldentuin:

Julie Dodd

Julie Dodd (Liverpool, Engeland) laat zich inspireren door patronen uit de natuur die verbonden zijn met het ontstaan, vergaan, de groei en de herhaling van levende processen. Uit het hergebruik van materialen zoals papier en tijdschriften klinkt enerzijds een kritiek op onze wijze van consumeren, maar tegelijkertijd lijkt ze de onvernietigbare energie die in ieder materiaal ligt opgeslagen voelbaar te willen maken. Zo perste ze oude tijdschriften tot een boomstammetje en ontbloot zo de potentie van materiaal om verschillende gedaantes aan te nemen.

www.juliedodd.co.uk

Rein Dool

Rein Dool (1933, Leiden) schildert en tekent de mens tussen de kleine bezittingen die hem nabij staan; een spelletje, een bloemenveld, een fles wijn. Het zijn dromerige stillevens of situaties waarin een landschap onschuldig lijkt en de mensen naïef. Zijn ruimtelijk werk is opgebouwd uit in elkaar geschoven uitsneden van grafische platte vormen in staal en brons.

www.reindool.nl

Gonda van der Zwaag

Gonda van der Zwaag (1951, Heereveen) maakt sculpturen en installaties waarin ze gebruik maakt van gevonden materialen; botten, veren, takken, geprepareerde dieren. Wat ze wil uitbeelden lijkt zich af te spelen in de zoete overgang tussen het leven en de dood waar gescheurde stof wappert in de wind en gehoornde dieren hun blik de verte in sturen.

www.gondavanderzwaag.nl

Marinke van Zandwijk

Glas vormt de basis van het werk van Marinke van Zandwijk (1987, Tiel). Uit haar ruimtevullende installaties spreekt onmiskenbaar een diepe kennis van het ambacht. Ze lijkt zich bewust en doordrongen van het spel van spanning en evenwicht dat het materiaal in zich draagt. Glasblazen is een proces dat in korte tijd en resoluut moet gebeuren en dat weerspiegelt zich in haar sculpturen, die hun schoonheid kernachtig uitdragen. Ze blaast in het Glasmuseum in Leerdam.

www.marinkevanzandwijk.nl

Karl Ulrich Nuss

Karl Ulrich Nuss (1943, Stuttgart Duitsland) werkt bijna altijd met brons. De mens is voor hem het ultieme onderwerp. Hij verbeeldt de mens in zelfverzekerde poses, bijna als toneelspelers die een handeling uit een script lijken te verrichten. Het zijn aansprekende fantasie figuren die een theatraal genoegen uit het leven lijken te putten.

www.karl-ulrich-nuss.de

Lucien den Arend

Lucien den Arend (1943, Dordrecht) is beeldhouwer, schilder en tekenaar. Zijn beelden lijken door wiskundige principes te zijn ontstaan, als uitdrukking van het concrete. De doordringende vormen lijken soms afstandelijk op het landschap te rusten. Den Arend woont en werkt in Finland.

www.denarend.com

Dörte Berner

De beelden van Dörte Berner (1942, Posen, Duitsland) komen voort uit een groot maatschappelijk engagement, ze zijn vaak figuratief en beelden emoties als verdriet, onrechtvaardigheid, angst maar ook vrolijkheid en onschuld uit. Ze dragen de intensiteit van het leven in zich, zowel op macro als op microniveau en hebben altijd een kritische ondertoon.. Berner is van oorsprong Duits maar woont en werkt al 50 jaar in Namibië aan de rand van de Kalahari woestijn.

www.doerte-berner.com

Kees Buckens

Kees Buckens(1957, Breda) is aanwezigheid zonder overdaad. Hij weet in zijn grote houten en stenen beelden iets teers te verstoppen waardoor je direct door het grote voorkomen heen kunt kijken. Kees werkt met steen, metaal en hout.

www.keesbuckens.nl

Margreet Huisman

Margreet Huisman (1940, Dordrecht) maakt speelse beelden in keramiek en klei waarin ze alledaagse menselijke emoties op een zeer sympathieke wijze vangt. Ze heeft een bijzondere fascinatie voor varkens die ze in allerlei herkenbare poses creëert. Daarnaast maakt ze monumentale stenen mannen van gestapelde bakstenen, die zij ‘wachters’ noemt.

www.atelierkunstmest.nl

Adri Verhoeven

Adri Verhoeven zoekt en vindt het hart van de steen, die in haar geduldige ontstaan over honderdduizenden jaren iets persoonlijks in zich mee is gaan dragen. Met eenzelfde geduld en precisie tast Verhoeven zijn materiaal af totdat de steen in evenwicht is met haar geschiedenis, klaar om een beeld te worden.

www.adriverhoeven.nl

Iris Bouwmeester

Iris Bouwmeester (1969, Schiedam) werkt met verschillende vaak niet voor de hand liggende materialen waarbij ze zo min mogelijk gebruik maakt van gereedschap of techniek. Ze lijkt zo de kwetsbaarheid van het materiaal bloot te leggen, terwijl het toch krachtig en volhardend oogt.

www.irisbouwmeester.com

Bunny Sindall

Bunny Sindall (24-11-1924/13-03-1998) woonde en werkte in Wittersham (Kent) Engeland. Bunny was een flamboyante man die tegen heilige huisjes durfde aan te schoppen. Zijn figuratieve bronzen beelden zijn een verstilde vertaling van zijn geestdrift en energie en tonen zijn fascinatie voor dromerige meisjes en vrouwen.

Margit Rijnaard

De tekeningen en beelden van Margit Rijnaard (Den Haag, 1961) zijn bijna altijd te herleiden tot een lijn. De zorgvuldig uitgevoerde herhaling van de lijn op papier, de gedetailleerde rasters van uitgeknipte bladzijdes, het dunne ijzerdraad van muur tot muur gespannen waaraan geknipte stukjes lood hangen, een rij zorgvuldig geplaatste spiegeltjes Het zijn bedachtzame projecten, nauwgezet vervaardigd met  een onuitsprekelijke teerheid.

www.margitrijnaard.com

Herbert Nouwens

Herbert Nouwens (1954, Oegstgeest) werkt met staal, waarvan hij het zware uiterlijk tot zwichtende vormen weet te dwingen. Soms op een zeer grootschalig formaat, dan weer teruggebracht tot de menselijke maat. De geplooide en geknakte sculpturen zijn niet alleen mooi, maar voelen als emotionele overwinningen op het harde staal en roepen daarmee sympathie op.

www.herbertnouwens.nl

 

Gerard Höweler

Gerard Höweler (1940, Borneo) is beeldhouwer in de letterlijke zin van het woord. Hij is altijd op zoek naar de essentie van de steen en geïntrigeerd door de tegenstelling tussen cultuur en natuur  en tussen toeval en berekening. Hij creëert met minimale  en bijna architectonische ingrepen in het hart van de steen en spiegelende vlakken ruimtes waarin het licht gevangen wordt.

www.gerardhoweler.com

 

Nora Schöpfer

Nora Schöpfer (1962) woont en werkt in Innsbruck (Oostenrijk). Zij bestudeert de wonderlijke subtiele veranderingen in de natuur en maakt ingetogen sculpturen en installaties die zich lijken te verbergen in het omringende landschap, maar te abstract zijn om daarin te slagen.

www.noraschoepfer.com

 

Le Thi Hien

Le Thi Hien (1957, Vietnam) maakt sculpturen van steen en metaal die Oosters aandoen zonder eenduidig te verwijzen naar een Aziatische beeldtaal. Het zijn stenen torso’s die ondanks de onverzettelijkheid van het materiaal een verfijnde elegantie uitstralen of strakke soms felgekleurde vlakken van metaal die in hun minimalisme bijna mystiek worden.

www.lethihien.com

Chris Peterson

Chris Peterson (Bilthoven, 1976) is een beeldhouwer met een omvangrijk oeuvre.  Zijn monumentale stenen ogen soms glimmend gepolijst, dan weer zijn het robuuste architectonische onderdelen die lijken te wachten op een toekomstige oneindige bestemming als ornament in een tempel of kathedraal.

www.bastarto.com

Eddy Gheress

Eddy Gheress (1944, Gravelbourg, Saskachewan, Canada) maakt beelden die doen denken aan de vroege geschiedenis en de anonieme of iconische oermens die voorzichtig de wereld beziet. Maar ook vervaardigt hij minuscule relikwieën als waren het opgravingen uit een vergeten beschaving.

http://gheress.home.xs4all.nl

Ton Kalle

De monumentale stenen beelden van Ton Kalle (1955, Terneuzen) ogen als een mentale overwinning na lange observatie. Alsof de kunstenaar de steen op een onverwacht moment van zijn onverzettelijkheid heeft beroofd en in tweeën kliefde, de een op de ander stapelde. Het zijn robuuste, zelfverzekerde beelden met titels die naar de sterren, het heelal en de aarde verwijzen.

www.tonkalle.nl

Rotganzen

Rotganzen is een kunstenaarscollectief uit Rotterdam dat zich presenteert als ‘post pop-art’ bedrijf. Ze produceren tragikomische installaties en objecten als lome viering van een vluchtig tijdperk.

www.rotganzen.com

Leo van den Bos

Leo van den Bos (1951) maakt zowel abstracte als figuratieve beelden van staal, steen en brons. Soms zijn dat langgerekte torenvormen die zijn  opgebouwd uit fragiele geometrische lijnen die zichzelf lijken te dragen. Dan weer zijn het aardse beelden waarin een tafereel zich met veel materiaal aan de grond lijkt te nagelen zonder daarbij aan dynamiek in te boeten.

www.leovandenbos.eu

Wilma Bosland

De kleiwerken van Wilma Bosland (1956) doen denken aan net gestolde stukken aardmantel, waarin een immense energie bij elkaar getrokken, samengeperst en weggezakt is. De beelden roepen bijna fysiek een diepe, rustende herinnering op van iets dat altijd aanwezig lijkt zonder ooit te hebben plaatsgevonden.

www.wilmabosland.nl

Lizan Freijsen

Lizan maakt wonderlijk mooi werk dat haar fascinatie voor vlekken, mossen en schimmels op een kleurrijke manier vertaalt. Zij weet een ogenschijnlijk ordinair fenomeen als een vochtvlek (gemorste koffie bijvoorbeeld) of mosgroei om te zetten in warme, kleurige en grillig gevormde kleden die niet alleen je ogen strelen, maar die ook uitnodigen tot aanraking. Haar kunstwerken komen zowel aan de wand als op de vloer tot hun recht.

www.lizanfreijsen.com

Karianne Krabbendam

Maakt boeiend werk in hardsteen, marmer en recent ook in keramiek. Haar witte marmeren vrouwenfiguren liggen op de grens van figuratief en abstract en hebben door het gebruikte materiaal een klassieke uitstraling. Haar beelden hebben – juist doordat “je ne sais quoi” gevoel dat ze oproepen – iets fascinerends. Ze gaan een perfecte symbiose aan met de tuin en de kunstwerken in de omgeving.

www.karianne-krabbendam.nl

Marc de Roover

Een Belgische kunstenaar die het kind in hem koestert. Zo is hij bijvoorbeeld een opraper van kleine onbelangrijke voorwerpjes op straat of in de natuur. Hij maakt enerzijds grote monumentale kunstwerken van hout, waarbij hij stringente mathematische principes hanteert. Anderzijds maakt hij ook de kleine kastjes met vertederende miniatuurtjes van de “objets trouvées” gevonden rondom zijn huis in de Bourgogne. Zijn werk is te zien in het restaurant van de beeldentuin.

www.marcderoover.eu

Arie Berkulin

Brabander, woonachtig in Zeeland wiens werk  niet onder één noemer te vangen is: Het varieert van grote museale werken in hout of staal tot figuratieve houten koppen of meer grafisch werk en schilderijen. Zijn stalen ‘Folly’, die in onze tuin op een prominente plek staat, straalt een zekere voornaamheid uit die invloed heeft op de beeldengalerij op het open veld.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Arie_Berkulin

Juul Rameau

Zeer energieke vrouw die duidelijk afkomstig is uit de grafische designhoek. Haar werk is meestal 2 dimensionaal, heeft een grafische uitstraling en voegt daardoor een eigen sfeer toe aan onze beeldentuin. De korte  stalen toortsen en varens versterken de bloemenborders en het bos. In het restaurant hangen door haar ontworpen lampen waar u zeker iets bekends in zult ontdekken.

www.juulrameau.com

Anjet van Linge

In het hoge noorden van Groningen hakt Anjet volkomen Zen haar rustgevende beelden, strak van vorm, rustig en regelmatig. Balans is het eerste wat er in je opkomt als je haar werk bekijkt. Dat is zeer goed te ervaren bij de installatie die zij voor onze beeldentuin maakte. Zodra u haar paviljoentje betreedt en stilstaat bij haar werk raak u in een meditatieve stemming. Ze noemt het zelf spiritueel minimalisme. Ze werkt zowel met hout als met hardsteen.

www.anjetvanlinge.nl

 

Berend Peter Hogen Esch

Berend Peter vertelt ons verhalen in zijn eigen beeldtaal. Er schuilt een grote mate van symboliek in zijn werk dat bestaat uit kleine installaties van houten meubeltjes en allerhande voorwerpen die we dagelijks gebruiken. Dit alles is met een groot vakmanschap uitgevoerd. Tegenover de miniatuurtjes heeft hij een werk gezet dat groot en robuust is. Hierdoor wordt de symboliek nog verder versterkt. Zijn werk behoeft geen uitleg, de titels en het beeld vertellen het verhaal.

www.berendpeter.nl

 

Textielcollectief Windkracht 10

10 dames, afkomstig uit verschillende delen van ons land, hebben elkaar gevonden omdat ze alle tien bezig zijn binnen dezelfde discipline: werken met textiel in al zijn uitingsvormen. Zowel voor hen als voor ons was deelname aan onze zomerexpositie 2018 een experiment. Hoe gaat textiel als materiaal zich houden als het een zomer lang in een tuin onder bomen wordt neergezet of opgehangen? Het is een mooie intieme kleurrijke plek geworden daar onder de Meidoornbomen ennaar het zich laat aanzien zullen de werken ons klimaat kunnen doorstaan.

www.windkrachttien.blogspot.com

 

Nico Parlevliet

Nico Parlevliet uit Dordrecht maakt poëtische machines die bewegen, geluid produceren, reageren op de kijker en op de omgeving of zoals in ons geval op het weer. Zijn “Soundhouse” of klanksteiger die hij heeft gebouwd bij onze vijver werkt op zonne-energie. Zodra de zon schijnt gaat de xylofoon spelen. Het geluid bundelt zich met het geluid van de kikkers en de zingende vogels in onze tuin tot een moderne symfonie. Nico is een kunstenaar die technisch vernuft combineert met creativiteit, muzikaliteit en een enorme speelsheid.

www.parl.nl

 

 

Sculpturen

De ruim dertig kunstenaars die in Beeldentuin Achter de Westduinen exposeren zijn divers in hun opvattingen, uitingen en technieken. Ze voldoen allen aan het beeld dat we hebben van dé kunstenaar. Ze werken gedreven aan een oeuvre waarbij het een uit het ander voortkomt als een natuurlijke ontwikkeling. Ze gaan hun materiaal te lijf, hebben een hoge mate van ambachtelijkheid en technische beheersing en zijn daarom in staat met hun handen schoonheid te scheppen. Soms is die schoonheid confronterend. De kunstenaars hebben naast een enorm esthetisch gevoel ook een dosis koppigheid en volharding. Dit laatste is noodzakelijk omdat de beelden vaak zijn gemaakt van onhandelbaar, robuust materiaal – zoals steen en ijzer – dat zich niet zwijgzaam laat bewerken. Hun materiaal lijkt een eigen wilskracht te bezitten, die alleen te doorgronden is door geduldige bestudering. Het materiaal geeft zich pas gewonnen als de kunstenaar iets van zijn eigen wil loslaat. De maker en zijn materiaal creëren dan een eigen taal, waarin de bewerking niet slechts een techniek is, maar veeleer een uitdrukking van ultieme loyaliteit aan de intrinsieke schoonheid van het materiaal.

De kunstenaars scheppen een eigen wereld en iets van die wereld kunt u in onze tuin zien en beleven. De tuin vormt samen met de kunstwerken een wereld waarin we u binnenlaten om er met verwondering rond te dwalen.

In het seizoen 2018 vindt u de werken van de volgende kunstenaars in onze beeldentuin:

Rein Dool

Rein Dool (1933, Leiden) schildert en tekent de mens tussen de kleine bezittingen die hem nabij staan; een spelletje, een bloemenveld, een fles wijn. Het zijn dromerige stillevens of situaties waarin een landschap onschuldig lijkt en de mensen naïef. Zijn ruimtelijk werk is opgebouwd uit in elkaar geschoven uitsneden van grafische platte vormen in staal en brons.

www.reindool.nl

Karl Ulrich Nuss

Karl Ulrich Nuss (1943, Stuttgart Duitsland) werkt bijna altijd met brons. De mens is voor hem het ultieme onderwerp. Hij verbeeldt de mens in zelfverzekerde poses, bijna als toneelspelers die een handeling uit een script lijken te verrichten. Het zijn aansprekende fantasie figuren die een theatraal genoegen uit het leven lijken te putten.

www.karl-ulrich-nuss.de

Lucien den Arend

Lucien den Arend (1943, Dordrecht) is beeldhouwer, schilder en tekenaar. Zijn beelden lijken door wiskundige principes te zijn ontstaan, als uitdrukking van het concrete. De doordringende vormen lijken soms afstandelijk op het landschap te rusten. Den Arend woont en werkt in Finland.

www.denarend.com

Kees Buckens

Kees Buckens(1957, Breda) is aanwezigheid zonder overdaad. Hij weet in zijn grote houten en stenen beelden iets teers te verstoppen waardoor je direct door het grote voorkomen heen kunt kijken. Kees werkt met steen, metaal en hout.

www.keesbuckens.nl

Margreet Huisman

Margreet Huisman (1940, Dordrecht) maakt speelse beelden in keramiek en klei waarin ze alledaagse menselijke emoties op een zeer sympathieke wijze vangt. Ze heeft een bijzondere fascinatie voor varkens die ze in allerlei herkenbare poses creëert. Daarnaast maakt ze monumentale stenen mannen van gestapelde bakstenen, die zij ‘wachters’ noemt.

www.atelierkunstmest.nl

Iris Bouwmeester

Iris Bouwmeester (1969, Schiedam) werkt met verschillende vaak niet voor de hand liggende materialen waarbij ze zo min mogelijk gebruik maakt van gereedschap of techniek. Ze lijkt zo de kwetsbaarheid van het materiaal bloot te leggen, terwijl het toch krachtig en volhardend oogt.

www.irisbouwmeester.com

Bunny Sindall

Bunny Sindall (24-11-1924/13-03-1998) woonde en werkte in Wittersham (Kent) Engeland. Bunny was een flamboyante man die tegen heilige huisjes durfde aan te schoppen. Zijn figuratieve bronzen beelden zijn een verstilde vertaling van zijn geestdrift en energie en tonen zijn fascinatie voor dromerige meisjes en vrouwen.

Herbert Nouwens

Herbert Nouwens (1954, Oegstgeest) werkt met staal, waarvan hij het zware uiterlijk tot zwichtende vormen weet te dwingen. Soms op een zeer grootschalig formaat, dan weer teruggebracht tot de menselijke maat. De geplooide en geknakte sculpturen zijn niet alleen mooi, maar voelen als emotionele overwinningen op het harde staal en roepen daarmee sympathie op.

www.herbertnouwens.nl

 

Chris Peterson

Chris Peterson (Bilthoven, 1976) is een beeldhouwer met een omvangrijk oeuvre.  Zijn monumentale stenen ogen soms glimmend gepolijst, dan weer zijn het robuuste architectonische onderdelen die lijken te wachten op een toekomstige oneindige bestemming als ornament in een tempel of kathedraal.

www.bastarto.com

Ton Kalle

De monumentale stenen beelden van Ton Kalle (1955, Terneuzen) ogen als een mentale overwinning na lange observatie. Alsof de kunstenaar de steen op een onverwacht moment van zijn onverzettelijkheid heeft beroofd en in tweeën kliefde, de een op de ander stapelde. Het zijn robuuste, zelfverzekerde beelden met titels die naar de sterren, het heelal en de aarde verwijzen.

www.tonkalle.nl

Rotganzen

Rotganzen is een kunstenaarscollectief uit Rotterdam dat zich presenteert als ‘post pop-art’ bedrijf. Ze produceren tragikomische installaties en objecten als lome viering van een vluchtig tijdperk.

www.rotganzen.com

Leo van den Bos

Leo van den Bos (1951) maakt zowel abstracte als figuratieve beelden van staal, steen en brons. Soms zijn dat langgerekte torenvormen die zijn  opgebouwd uit fragiele geometrische lijnen die zichzelf lijken te dragen. Dan weer zijn het aardse beelden waarin een tafereel zich met veel materiaal aan de grond lijkt te nagelen zonder daarbij aan dynamiek in te boeten.

www.leovandenbos.eu

Lizan Freijsen

Lizan maakt wonderlijk mooi werk dat haar fascinatie voor vlekken, mossen en schimmels op een kleurrijke manier vertaalt. Zij weet een ogenschijnlijk ordinair fenomeen als een vochtvlek (gemorste koffie bijvoorbeeld) of mosgroei om te zetten in warme, kleurige en grillig gevormde kleden die niet alleen je ogen strelen, maar die ook uitnodigen tot aanraking. Haar kunstwerken komen zowel aan de wand als op de vloer tot hun recht.

www.lizanfreijsen.com

Karianne Krabbendam

Maakt boeiend werk in hardsteen, marmer en recent ook in keramiek. Haar witte marmeren vrouwenfiguren liggen op de grens van figuratief en abstract en hebben door het gebruikte materiaal een klassieke uitstraling. Haar beelden hebben – juist doordat “je ne sais quoi” gevoel dat ze oproepen – iets fascinerends. Ze gaan een perfecte symbiose aan met de tuin en de kunstwerken in de omgeving.

www.karianne-krabbendam.nl

Arie Berkulin

Brabander, woonachtig in Zeeland wiens werk  niet onder één noemer te vangen is: Het varieert van grote museale werken in hout of staal tot figuratieve houten koppen of meer grafisch werk en schilderijen. Zijn stalen ‘Folly’, die in onze tuin op een prominente plek staat, straalt een zekere voornaamheid uit die invloed heeft op de beeldengalerij op het open veld.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Arie_Berkulin

Anjet van Linge

In het hoge noorden van Groningen hakt Anjet volkomen Zen haar rustgevende beelden, strak van vorm, rustig en regelmatig. Balans is het eerste wat er in je opkomt als je haar werk bekijkt. Dat is zeer goed te ervaren bij de installatie die zij voor onze beeldentuin maakte. Zodra u haar paviljoentje betreedt en stilstaat bij haar werk raak u in een meditatieve stemming. Ze noemt het zelf spiritueel minimalisme. Ze werkt zowel met hout als met hardsteen.

www.anjetvanlinge.nl

 

Textielcollectief Windkracht 10

10 dames, afkomstig uit verschillende delen van ons land, hebben elkaar gevonden omdat ze alle tien bezig zijn binnen dezelfde discipline: werken met textiel in al zijn uitingsvormen. Zowel voor hen als voor ons was deelname aan onze zomerexpositie 2018 een experiment. Hoe gaat textiel als materiaal zich houden als het een zomer lang in een tuin onder bomen wordt neergezet of opgehangen? Het is een mooie intieme kleurrijke plek geworden daar onder de Meidoornbomen ennaar het zich laat aanzien zullen de werken ons klimaat kunnen doorstaan.

www.windkrachttien.blogspot.com